НОВОСТИ

Објављен српски превод познате књиге о 2.000 година хришћанства

20/10/2023

Српски превод познате књиге Дејвида Бентлија Харта “Прича о хришћанству: историја 2000 година хришћанске вјере” објављен је у издању “Видослова”, издавачке дјелатности Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

 

 

Та књига, једног од најутицајнијих православних мислилаца данашњице, представља дјело које на савремен, објективан и прегледан начин доноси причу о историји хришћанске вјере од њених почетака, па све до почетка 21. вијека, објављено је на сајту Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Осим распона од 2000 година, којим се бави и чини је јединственом, Хартова књига се, како је наведено, издваја и по томе што на исти начин третира различите хришћанске заједнице, биле оне мале или велике, правовјерне или “јеретичке”, не изостављајући ни оне крајеве свијета, попут Далеког истока, који у дјелима сличног садржаја обично нису заступљени.

Из Епархије су између осталог истакли да ова књига представља истински бисер, који компликовану и веома често противрјечну стварност постојања хришћанства дочарава на маестралан начин.

Харт је православни теолог, писац и универзитетски професор из САД и један од најутицајнијих православних мислилаца данашњице, а аутор је и више од 20 књига и многобројних научних радова.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести