НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Od NATO avijacije stradale trudnice i djeca

06/05/2021

Prošle su 22 godine od napada NATO avijacije na putnički voz na ulazu u Grdeličku klisuru, kada je poginulo najmanje 15 civila, veliki broj putnika ranjen, a mnogi se i danas vode kao nestali.

 

Bombardovanja željezničkog mosta u Grdelici (Foto: brzava.blogspot.rs)

Avioni NATO pakta su kod Grdeličke klisure, 18 kilometara južno od Leskovca, sa nekoliko raketnih projektila direktno gađali međunarodni putnički voz broj 393 Beograd-Solun.

Napad je počeo u 11.39 časova drugog dana pravoslavnog Vaskrsa, a u tom trenutku putnički voz se kretao iz pravca Niša prema Vranju.

Prvi projektil pogodio je konstrukciju željezničkog mosta, oštetio i električni vod, pa je voz stao. Nakon toga projektili su pogodili i zapalili dva vagona.

Navodni cilj aviona NATO bio je drumski most, poznatiji kao Sarajevski most.

Mnogi poginuli nikada nisu identifikovani jer su njihova tijela bila ugljenisana, a među stradalim je bilo i djece i trudnica.

NATO je pokušao da opravda svoja zlodjela i u javnosti prikazao snimak koji navodno pokazuje da se u trenutku napada voz kretao prebrzo i da ga pilot nije mogao uočiti.

Ovu podvalu čelnika NATO-a razotkrilo je istraživanje njemačkog lista “Frankfurter rundšau”, koje je pokazalo da je snimak montiran i ubrzan 4,7 puta i da ne prikazuje realnu sliku tog napada.

Ovaj masakr putnika civilnog voza, koje su čelnici NATO-a licemjerno okvalifikovali kao “kolateralnu štetu” predstavlja jedan od najvećih NATO zločina u toku agresije na SRJ.

“Zadatak pilota bio je da sruši most, i kada je u deliću sekunde shvatio da nailazi voz, više nije mogao ništa da učini, jer su rakete već bile aktivirane”, ovako je komandant NATO-a Vesli Klark pojasnio “kolateralnu štetu” od 12. aprila 1999. godine

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести