НОВОСТИ

Odalović: Srbija ima snimak, pripadnici OVK stoje na tijelima srpskih vojnika

18/05/2021

Predsjednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović rekao je da je Srbija došla u posjed snimka sa Košara na kojem se vide pripadnici terorističke OVK kako stoje na tijelima vojnika, dok se na nekim iživljavaju i sahranjuju ih.

 

Предсједник Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић

Predsjednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović

 

Odalović je rekao da će moguća grobnica nestalih srpskih vojnika na Košarama možda biti jedna od prvih lokacija od onih na kojima srpska strana insistira, a koje će biti pretražene na Kosovu i Metohiji.

 

“Od 2005. obnavljamo zahteve za pretrage lokacija na rejonu Košara i sve dok nismo došli u posed snimka, koji nam daje, na određen način krunski dokaz, potencijalno mesto sahranjivanja lica koja tražimo, to je bila jedna borba i zid na koji smo nailazili bez ikakvog adekvatnog odgovora”, naveo je Odalović.

 

On je napomenuo da se traga i za ruskim dobrovoljcem za kojeg se sumnja da je nestao na Košarama, te dodao da postoji snimak koji pokazuje iživljavanje pripadnika OVK nad ubijenim dobrovoljcem iz Rusije.

 

“Stupili smo u kontakt sa sestrom, čuli smo se sa njom i sada uzimamo krvne uzorke za DNK da budemo spremni ako nađemo posmrtne ostatke”, rekao je on.

 

Odalović je naveo za RTS da je prošlog vikenda bio u Prištini i razgovarao sa prištinskom delegacijom za nestala lica, te napomenuo da se među 1.639 nestalih sa Kosova i Metohije nalazi i šest vojnika koji su stradali na Košarama i čija sudbina nije poznata.

 

On je rekao da je u Prištini postalo uobičajeno da oni misle da su sve radili jer su imali blagoslov nekih moćnih saveznika sa Zapada, pa su počeli da pišu knjige i puštaju filmove iako su tvrdili da nemaju arhive.

 

Pa se pojavio film u Prištini na kom se vidi rejon Košara, gde vojnici takozvane OVK u uniformama stoje na telima mrtvih vojnika i kopaju raku u koju ih sahranjuju”, naveo je Odalović.

Izvor: SRNA

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести