НОВОСТИ

Огласио се Драган – власник плаже који се сукобио са туристима због буркинија

08/08/2023

Послије инцидента из Утјехе који је запалио друштвене мреже, огласио се и главни актер снимка, власник плаже, Драган Ђ. (64) који је изнио своју страну приче.

Он тврди да је избацио малољетну дјевојку И.А. и њену породицу са посједа приватне плаже, јер је у базену који је у склопу комплекса, забрањено купање у одјећи, а дјевојка је на себи носила буркини, тачније купаћи са хиџабом.

 

“На базену ‘Роцкy Беацх’ на плажи Утјеха није дозвољено купање у одјећи, и то је истакнуто на табли која се налази испред купалишта. Могу да се купају у бурки, хиџабу у мору, као што се купају, али не и у базену”, рекао је власник плаже, Драган Ђ. за “РТЦГ”.

Како је даље објаснио, свјестан је да се снимак свађе подијелио на друштвеним мрежама, али тврди да је снимак исјечен тако да га представи у негативном свјетлу.

“Зато што мрзим муслимане”: Газда тјерао госте са црногорске плаже због хиџаба

“Пријавили су ме, дао сам изјаву у полицији. Ја ћу поднијети кривичну пријаву јер је снимак монтиран, односно исјечен, и тако објављен. Ко живи у Бару, зна ко је Драган. Читав живот живим са муслиманима, имам пријатеље муслимане, у мојој фирми ради 80 одсто муслимана, сарађујем са њима, моји гости су муслимани. Никада нисам имао проблема, али су правила за све иста, није дозвољено купање у базену у одјећи из хигијенских разлога”, завршио је Драган.

На снимку који је плануо на друштвеним мрежама чује се расправа која је настала на приватној плажи која је у његовом власништву.

“300 гостију се буни против тога. Ја треба вама да се прилагођавам? Имате 1.000 других плажа, идите тамо, овдје не можете. Крај прице”, чује се на снимку како власник тјера породицу муслиманске вјероисповести.

“Ми ћемо да идемо, али хоћу да знам разлог”, инсистирала је жена коју је власник плаже тјерао.

“Зато што мрзим муслимане”, рекао је Драган.

Огласило се и Тужилаштво
Државни тужиоци у Основном државном тужилаштву у Бару и Вишем државном тужилаштву у Подгорици оцијенили су да поступање власника приватне плаже у Бару, који је малољетну дјевојчицу и њену породицу отјерао са плаже због ношења буркинија, не садрже елементе било ког кривичног дјела за које власник плаже може бити кривично гоњен, саопштено је из Управе полиције.

Отац дјевојчице пријавио власника
Из полиције кажу да је јуче око 20.45 часова у службене просторије Одјељења за обезбјеђење Бара дошао С.А. (45) који је пријавио да је његову кћерку вријеђао власник ресторана “Роки бич“, у барском мјесту Утјеха, Драган Ђ. и да јој, како наводе у полицији, није било дозвољено да уђе на плажу у купаћем костиму буркинија због наводних правила плаже.

По пријави, како је речено у полицији, поступиће полицијски службеници Одјељења безбједности Бар.

“Након прикупљања свих потребних обавјештења, уколико се утврди да у радњама има елемената прекршаја, биће покренут прекршајни поступак”, најављују из УП.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести