НОВОСТИ

Опљачкане двије српске куће на КиМ

09/11/2023

Двије српске куће опљачкане су у претходна два дана у селу Милошево у општини Обилић на Косову и Метохији, а према првим информацијама украдена је пољопривредна механизација, а куће су испреметане, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

 

 

 

У саопштењу се напомиње да је Милошево етнички готово очишћено од Срба и да неколико српских породица које су остале да живе у овом мјесту сада додатно страхују за своју имовину и безбједност, посебно имајући у виду да су се њихови домови већ налазили на мети албанских екстремиста.

– Будући да је овим породицама пољопривреда главни извор егзистенције, јасна је намјера албанских изгредника који су извели овај срамни чин да преостале Србе оставе без услова за голи живот и заувијек их протјерају са кућног прага – наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије истичу да готово свакодневно упозоравају представнике међународних институција о конкретним случајевима угрожавања основних људских права Срба на Косову и Метохији, који се данас у 21. вијеку одвијају пред очима свих међународних мисија које дјелују на том простору и да нема адекватне реакције.

– Вербално насиље према српском народу које користе политичари из Приштине, ланчано се преноси на свакодневни живот људи који живе на простору Косова и Метохије и генерише инциденте на терену – наводе из Канцеларије за Косово и Метохију.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести