НОВОСТИ

Патријарх крстио дјецу Новака Ђоковића на Острогу

22/10/2023

Новак Ђоковић је стигао на Острог и то због сјајног повода. Заједно са породицом и кумовима стигао је до једне од највећих српских светиња да би крстио своју дјецу. Тара и Стефан Ђоковић су заједно крштени у манастиру Острог, Стефан са девет, а Тара са шест година.

 

 

Крштењу је присуствовао и патријарх српски Порфирије, а већ традиционално Новак бира Црну Гору за мјесто гдје ће обиљежити најважније моменте у свом породичном животу. Са супругом Јеленом се вјенчао на Светом Стефану, а сада је дјецу крстио нешто сјеверније.

Малишани су били обучени у бијело током церемоније, а Новак је прије саме церемоније поразговрао са патријархом Порфиријем.

Новак је много пута причао о томе колико му значи вјера, а посљедњи пут је детаљно о томе говорио када је освојио УС Опен. Тада је рекао да се у најтежим моментима, како животним тако и тениским, окреће Богу.

“Рећи ћу најискреније, Бог и анђели чувари. У тим моментима када физички и материјално не осјећаш ноге, вртити се тло под ногама, небо изнад главе. Тада са својом вјером коју имаш, надаш се да ће бити божанска интервенција. Можда ми нећете вјеровати, али много пута у каријери то ми се десило. Сам себе сам изненадио, ментално размишљајући, како сам издржао то. Могуће је ако верујеш у Бога и ако верујеш да има виша сила која ти помаже. Озбиљно то схватам и вјерујем у то. Дефинитивно је божанско присуство било”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести