НОВОСТИ

Патријарх Порфирије: Богу на свему треба захваљивати

24/12/2023

Бог воли неизмјерно сваког човјека, сваком је дао најбоље мјесто и за то му треба на свему захваљивати, рекао је Његова светост патријарх српски Порфирије.

 

 

Патријарх је истакао да Бог позива све у своје наручје, у своју љубав и да је Божија љубав безгранична и бескрајна.

– Бог је унапред себе дао за сваког од нас и пуноћом својом излива љубав своју на сваког од нас једнако. Међутим, какав ће бити исход те безусловне љубави Божије која је нама дата зависи од нас – истакао је српски патријарх у бесједи послије Свете архијерејске литургије коју је служио поводом празника Материце у Храму Светог Саве на Врачару.

То, додао је, зависи од тога како ће људи одговорити на Божију љубав, да ли ће сматрати да ли је важније било шта друго од заједнице са Богом, објављено је на сајту СПЦ.

Патријарх је указао колико има само људи који су стекли позиције, иметка, угледа и славе, али што су више напредовали у ономе што имају у исто вријеме су изнутра више били усамљени, немирни, већу су потребу имали за људским додиром, погледом, за благом ријечи.

Патријарх је у бесједи рекао да људи себи често постављају питање зашто немају очекивану награду и резултат када се труде држати закона Божјих.

– Бог је сваком дао најбоље могуће место за њега и уколико свако од нас хоће да своје најбоље место употреби за своје добро онда његов живот мора да започиње благодарењем Богу, да захваљује Богу на свему, не да пореди себе са другима, него да буде благодаран оним што има – истакао је патријарх Порфирије.

Светој Литургији у завјетном Храму Светог Саве присуствовало је више од 300 ученика из више београдских основих школа, основци из Источне Славоније и гимназијалци из Сомбора.

Након свете Литургије, српски патријарх је угостио дјецу из Хрватске и Сомбора на ручку у Парохијском дому храма Светог Саве.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести