НОВОСТИ

Патријарх Порфирије служио свету литургију на Велику суботу

04/05/2024

Његова Светост Патријарх српски Порфирије служио је данас, на Велику суботу, свету Литургију у Саборној цркви Светог архангела Михаила у Београду.

 

 

– Страх од потпуне и апсолутне самоће и мрака, ишчезнућа, страх од смрти јесте оно на шта анђео позива мироносице жене, апостоле и све нас да оставимо по страни, јер ево није у гробу, устао је Господ! И Анђео је послао мироносице да о томе свједоче и апостолима и читавом свијету – истакао је Светејши Патријарх у проповеди на данашње јеванђелско зачало, саопштила је Српска православна црква.

Његова Светост је подучио окупљени вјерни народ да Христов силазак у ад наша Света Црква назива Првим Васкрсењем.

– Јер тамо гдје је Он тамо нема смрти, тамо је живот. Господ је сишао у ад да разбије окове смрти, да најави и да наговести потпуно и апсолутно вечно васкрсење сваког од нас. Ми вјерујемо у Исуса Христа, Сина Божјег, који је васкрсао из мртвих. И не само да вјерујемо, него и чезнемо и имамо потребу за животом, имамо потребу за тим да заувијек будемо једни са другима, са својим родитељима који су отишли пре нас, праоцима и свим прецима, са сваким оним који је поред нас. То ништа није чудно и необично, није неприродно, већ напротив, то је истински циљ и то је једино природно – закључио је патријарх Порфирије.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести