НОВОСТИ

Патријарх Порфирије у Високим Дечанима: Ни мир, ни слога, ни Косово не бране се на Јутјубу и Твитеру!

05/01/2024

Патријарх Порфирије, трећег дана посјете Косову и Метохији, обишао је манастир Високи Дечани, гдје је поручио да се ни мир, нити Косово не бране на Јутјубу и Твитеру.

 

 

Патријарха су дочекали игуман манастира отац Сава и владика Теодосије, а након што се поклонио моштима Стефана Дечанског, обратио се присутнима.

„Јединство, мир и слога рађају се сусретом. Зато је важно да долазите овдје, да се видите са људима који живе овдје, да чујете њихове недоумице и дилеме, као и да они чују ваше. У том слушању сигурно ће се родити нешто вриједно“, рекао је патријарх Порфирије.

Он је истакао да је најважније знати да се разумијевање, слога и мир не могу постићи немиром.

„Када инвестирате у немир онда жањете немир, а када инвестирате у мир, мир као дар од Бога, као духовни мир, онда је Бог тај који у наше име жање мир. Запамтите, не брани се ни мир, ни слога, ни љубав, ни Косово на Јутјубу и Твитеру, него дођи и види, понеси дио крста и дио муке, подијели оно добро што имаш, нека ти раме буде спремно да се наслони нека глава која је уморна, а онда ће кад затреба и теби и било коме другом Бог учинити да и ми имамо и мир и љубав“, истакао је патријарх Порфирије, саопштила је СПЦ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести