НОВОСТИ

Петковић: Космет без Срба – коначни план Куртија

08/11/2023

Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић изјавио је на састанку са специјалним изаслаником Француске за Западни Балкан Ренеом Троказом да се над Србима на Космету спроводи свакодневни терор, а да је искључиви кривац за то премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти.

 

 

Он је навео да Курти истрајава на провокацијама, једностраним акцијама, неоснованим хапшењима и лажним оптужбама према Србима и на досљедном одбијању да се формира заједница српских општина, као и да распише и спроведе изборе у четири општине на сјеверу Косова и Метохије.

– Из свега је јасно да је албанској страни једини циљ изазивање нових тензија и заоштравање ситуације на терену, што води ка директној негацији самог смисла дијалога – нагласио је Петковић.

Он је рекао да Куртију не пада на памет да ради на нормализацији заједничког живота Срба и Албанаца и међунационалном повјерењу, јер његов коначан план је Косово без Срба, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Петковић је закључио да, упркос свему, Београд остаје конструктивна страна, опредјељена за изналажење компромиса, зарад нормализације односа и изградње трајног и одрживог мира.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести