НОВОСТИ

Подршка 24 удружења из Србије предсједнику Српске у борби за очување Републике

17/08/2023

Удружења цивилног друштва из Србије упутила су отворено писмо предсједнику Републике Српске Милораду Додику у којем су изразила општу и свесрдну подршку њему и његовој борби за очување постојања Српске.

 

Њихово писмо преносимо у цијелости:

 

Удружењаа цивилног друштва из Републике Србије која у свом раду окупљају популацију избјеглих и расељених изражавају општу и свесрдну подршку у Вашој борби за очување постојања Републике Српске.

 

Сматрамо да подизање оптужнице против вас и в.д. директора Службеног гласника, од стране Тужилаштва БиХ представља правно насиље једне инструментизоване институције, која спроводи самовољу смаопрокламованог страног држављанина Кристијана Шмита.

 

Свјесни смо такође да је ово још један у низу напада на Републику Српску са циљем да она нестане. Надамо се да ћете као и до сада истрајати у борби за очување Српске те Вас у духу солидарности позивамо да рачунате на нашу подршку и истрајете у Вашим захтјевима.

 

Подршку су пружили Координација удружења избјеглих и расељених у Србији, Удружење избјеглих, расељених и досељених лица “Завичај”, Удружење бораца Крајине у Србији, Удружење за заштиту истине о српском народу “21 новембар”, Удружење мјештана и пријатеља Врбичана Призрен, Моје Косово, Завичајно удружење “Родна груда”.

 

Подршку су дали и Удружење пензионера општине Гроцка, Србски културни центар Ћирилица, Удружење ратних војних инвалида ослободилачких ратова Србије Гроцка, Удружење младих за Косово и Метохију, Удружење за очување културне баштине “Дах”, Покрет грађанско економски прогрес, Завет СрпскоРуски, Руско сабрање у Србији.

 

Писму подршке су се придружили и Породични сабор, Удружење за одбрану ћирилице “Добрица Ерић”, Друштво Цара Николаја, Покрет 1389, Србија, Завичајни клуб Кордунаша.

 

Подршку су исказали и Удружење жена са Косова и Метохије, Удружење “Српска солидарност”, Удружење “Братство крстоносци”, те Удружење за борбу против беле куге “Опстанак”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести