НОВОСТИ

Породице српских бораца одале почаст убијенима у Великом парку; Служен помен у Миљевићима

22/04/2024

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево обиљежава Дан несталих Срба Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

У оквиру овог догађаја, одали су почаст осморици заробљених припадника ЈНА убијеним у Великом парку у Сарајеву 1992. године.

 

У Цркви светог Ђорђа у Миљевићима у Источном Новом Сарајеву служен је помен несталим Србима, а испред Спомен-костурнице су положени вијенци.

 

Дан несталих лица српске националности на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије обиљежава се 22. априла, када су убијена осморица припадника некадашње ЈНА, што је био први масовни нестанак Срба у Сарајеву у прошлом рату.

 

У Великом парку су 22. априла 1992. убијени Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

 

За њихово убиство оптужени су командант Специјалне јединице МУП тзв. РБиХ Драган Викић, Јусуфа Пушина, Нермин Узуновић и Младена Човчић, али их је Суд БиХ ослободио оптужби.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести