НОВОСТИ

Представници МУП-а учествовали на конференцији “Infotech, ICT Evolution 2024”

05/06/2024

Представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске представили су на конференцији “Infotech, ICT Evolution 2024” у организацији ASIT – Асоцијација за рачунарство, информатику, телекомуникације и нове медије Србије процес дигитализације у Републици Српској.

Фото: Уступљена фотографија

Замјеник начелника Управе за информационо- комуниксционе МУП-а Републике Српске Свјетлана Сарић је презентовала пројекте који су реализовани у МУП Републике Српске и планове за наредни период из области информационо-комуникационох технологија и савремених технолошких рјешења.

У оквиру МУП-а Републике Српске је реализовано преко 60 ИКТ система за подршку раду полиције и других служби МУП који су, углавном, у потпуности реализовани интерним развојним ресурсима.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске у наредном периоду планира да отвори нове сигурне канале комуникације према грађанима и пословној заједници. Иначе, Инфотецх конференцијом преовлађују теме везане за употребу вјештачке интелигенције у пословним системима и јавној управи и информационој безбједности. Учесници конференције су еминентне свјетске и домаће компаније, као и органи јавне управе.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести