НОВОСТИ

Премијерно приказан филм “Свети Јаков Тумански”

08/04/2023

Филм “Свети Јаков Тумански” редитеља Бошка Милосављевића премијерно је приказан у пуној сали Дома омладине Београда, а публика је дугим аплаузом наградила глумачку и ауторску екипу филма.

 

 

“Свети Јаков Тумански” је документарни филм о Светом Јакову Арсовићу који до дана данашњег остаје енигма. Куда се све кретао Радоје Арсовић, и како је дошао до Светог владике Николаја и доживио велики преображај.

Филм је скроман покушај да се допринесе култури сјећања и прикаже живот српског светитеља Јакова Арсовића.

Премијери су присуствовали владика Игњатије, владика Сава, владика Алексеј, владика Иларион, владика Петар и игуман манастира Тумане отац Димитрије Плећевић.

Бројне личности из умјетности и јавног живота увеличале су премијеру, али превасходно могобројна публика која је са великим одушевљењем препознала ово православно филмско остварење.

– Волео бих да овај филм утиче на радозналост људи – јер Јаков Арсовић је примјер подвижника, готово нашег савременика и његов живот је занимљив, и отвара простор за даље, сличне приче и трагања. Велико хвала туманским монасима. Волио бих да моја радост поводом величанствене претпремијере и премијере буде подијељена са свима који су учествовали у раду на филму “Свети Јаков Тумански” – истакао је редитељ Бошко Милосављевић.

Филм је рађен уз благослов епископа пожаревачко-браничевског Игњатија.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести