НОВОСТИ

Припадник Жандармерије рањен испред Амбасаде Израела у Београду, нападач ликвидиран

29/06/2024

Припадник Жандармерије рањен је из самострела у врат испред Амбасаде Израела у Београду. Он је у самоодбрани узвратио ватром и савладао нападача, који је од задобијених рана преминуо.

 

 

Припадник Жандармерије је задобио тешке повреде и налази се у Ургентном центру.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић обишао је у Ургентном центру повријеђеног припадника Жандармерије који је задобио тешке повреде приликом обављања службене дужности.

– Припадник Жандармерије М.Ј. (1990) је у самоодбрани употребио оружје и савладао нападача, који је од посљедица рањавања преминуо – саопштио је Дачић.

– Поводом напада испред израелске амбасаде Специјално тужиластво преузело вођење случаја, ради се о терористичком акту против државе Србије и против припадника Жандармерије, а постоје индиције да су повезана нека лица која имају везе са Вехабијским покретом – изјавио је Дачић.

Вучевић: Држава Србија ће знати одлучно да одговори на пријетњу тероризма

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић најоштрије је осудио “гнусни терористички напад” данас у Београду, испред израелске амбасаде, истакавши да ће држава Србија знати одлучно да одговори на пријетњу тероризма и поручио грађанима да се могу осјећати безбедно.

Припаднику Жандармерије стријела извађена из врата, налази се на Интензивној њези

Припаднику Жандармерије који је рањен испред Амбасаде Израела хирурзи су извадили стрелу из врата и он је у стабилном стању упућен на Интензивну његу на даље лијечење.

Стефановић: ВЈТ наложило обдукцију нападача на жандарма

Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић изјавио је да је дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду наложио обдукцију нападача и све друге неопходне радње како би се расвијетлиле све околности данашњег напада на припадника Жандармерије М. Ј. (34), који је био на дужности обезбјеђења амбасаде Израела у Београду.

Амбасада Израела: Зграда била затворена

Поводом немилог догађаја огласила се и Амбасада Израела испред које се напад на жандарма догодио.

– Полиција истражује случај. Немамо више детаља. У вријеме догађаја Амбасада је била затворена, а њени службеници и дипломате нису били у згради – наводи се у саопштењу Амбасаде.

Овако је изгледао нападач

Нападач који је данас око 11 сати самострелом погодио припадника Жандармерије М.Ј. (34) у врат испред амбасаде Израела у Београду био је ћелав са брадом и имао је код себе кухињски нож, сазнаје “Блиц”.

Према незваничним сазнањима “Блица” прво је пришао жандарму да га пита за смјер улице. Нападач се након десет минута вратио са самострелом и погодио припадника Жандармерије.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести