НОВОСТИ

Рађаће се генерације болесне дјеце! ДИЈЕЛОВИ ТАЈНОГ ИЗВЈЕШТАЈА ИЗ 1999. ГОДИНЕ КОЈИ УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ НИ ДАНАС НЕЋЕ ДА ОБЈАВЕ!

19/11/2023

Муниција с осиромашеним уранијумом коју је НАТО користио у ваздушним нападима на СРЈ довела је до еколошке катастрофе и оставила дугорочне посљедице на здравље становништва.

 

 

 

И наредне генерације које живе на бомбардованом тлу патиће од канцерогених обољења, леукемије, биће повећан број спонтаних побачаја и деформитета код новорођенчади…

 

Ове катастрофичне и истините тврдње дио су извјештаја Уједињених нација, направљеног још 1999. године, који доказује огромне размјере злочина над Србијом.

 

Документ, који је 1999. састављен након посете Србији Сенегалца Бакарија Кантеа, тадашњег шефа Мисије програма УН за животну средину (УНЕП), никада није званично објављен. Под притиском западних сила и НАТО-а, извјештај је прво мистериозно нестао, да би на крају завршио у архиви УН у Њујорку.

 

Међутим, његови дијелови процурили су у јавност захваљујући америчком независном новинару Роберту Парсонсу, извјештачу из међународних институција у Женеви. Он је у јуну 2000. године објавио његове дијелове под насловом Скривен алармантан извјештај о посљедицама бомбардовања Југославије: Отрови које УН неће да виде.

 

У извјештају Бакарија Кантеа пише да су “природу загадиле отровне супстанце, међу којима су најопаснији полихлоробифенили (ПЦБ), који се налазио у електричним трансформаторским станицама и у бројним нафтним рафинеријама које су биле мета НАТО-а”. Једињење ПЦБ је висококанцерогено, одговорно за имунолошке болести, а један литар ПЦБ-а довољан је да се загади милијарду литара воде.

 

Према извјештају, бомбардовање бројних фабрика у којима су употребљавани тешки метали изазвало је и ширење кадмијума и метилизоване живе (најотровнији облик живе). Ријеч је о металима који остају отровни чак и ако се разнесу на простору од више хиљада километара, подсјећа Информер. Резултат је затрован Дунав.

 

Пуњење ракета је радиоактивно и сматра се да садрже уранијум 238. Уранијум припада групи токсичних елемената који улазе у другу групу радионуклеида веома високе токсичности. Ова врста муниције је нуклеарни отпад и његова употреба је веома опасна по здравље и има ужасне посљедице по становништво. Поред тјелесних повреда, проузрокује радиолошку контаминацију. Та контаминација има токсичне и радијацијске посљедице које узрокују канцер – пише у Кантеовом извештају.

 

Озрачена храна

У цензурисаном извјештају Бакари Канте је такође упозорио да су НАТО бомбе оставиле негативне посљедице по ланац исхране.

 

НАТО бомбардовање догодило се у вријеме сјетве пољопривредних култура од животног значаја за становништво – кукуруза, сунцокрета, соје, шећера, шећерне репе и поврћа. Бачени осиромашени уранијум утицао је на квалитет ваздуха, тла, воде, што је имало како дугорочно, тако и краткорочно негативне посљедице по ланац исхране – писало је у извјештају.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести