НОВОСТИ

Ратни официри и команданти из Бијељине: Петровић да престане да негира институције Српске

03/03/2023

Ратни официри и команданти Војске и МУП-а Републике Српске из Бијељине изразили огорчење и забринутост понашањем градоначелника Љубише Петровића јер, како су навели, “не поштује Устав, законе и институције Републике Српске и, умјесто јединственог дјеловања у интересу грађана и борачке популације, сије подјеле међу грађанима Бијељине и Семберије”.

 

 

Ратни официри и команданти, носиоци највиших одликовања за заслуге у Одбрамбено–отаџбинском рату, осудили су Петровићеве изјаве у којима негира институцију предсједника Републике Српске.

– Ми смо бранили Републику Српску, њен уставно-политички систем и законе као израз потребе и воље народа. Борили смо се за наш народ и институције које Петровић негира – поручио је у Бијељини ратни начелник штаба Гарде “Пантери” Нико Сијерић.

Навео је да градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потцјењује и дубоко вријеђа борачку популацију.

– Није први пут да градоначелник Петровић у жару своје борбе негира институције Репузблике Српске и усхћено јавно говори да нема предсједника Републике Српске , а ми у рату гинули да га буде и да га има, то је институција – навео је Сијерић.

Осудили су и сврставање Петровића на страну, како су рекли, мрзитеља Српске, оних који би да ускрате права српском народу и оних који би највише вољели да нема ни овог народа нити Републике Српске.

– Зар су Џаферовић и Шмит, кога Република Српска не признаје за високог представника, а Петровић признаје, добронамјерни и заљубљеници Републике Српске, да са њима гради Републику Српску, а наше институције игнорише – навео је Сијерић.

Петровићу је поручено да борци не прихватају градоначелника који одузима објекте удружењима бораца. Истакнути ратни официри и команданти рекли су да су они бранили и одбранили заједничку драгоцјеност – Републику Српску, и оптужили градоначелника да брани само свој положај и плату од 6.500 КМ. Затражили смо у Служби за информсање Градске управе став Петровића у вези са обраћањем опфицира, али одговор нисмо добили.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести