НОВОСТИ

СИМБОЛ ПОБЈЕДЕ ИЗ РУСИЈЕ ЗА СРПСКУ Вјечни пламен сјећања из Моске до Вишеграда

13/08/2023

Представници Сверуског народног фронта предали су овог маја члановима Удружења ветерана Републике Српске пламен вјечне ватре са Гроба незнаног јунака у Москви, који ће у знак сјећања на страдале руске хероје бити постављен у Вишеграду.

 

 

Пламен вјечне ватре предат је предсједнику Удружења ветерана Српске Зорану Миљановићу код спомен-обиљежја руским добровољцима у Вишеграду.

Миљановић је новинарима рекао да је почаствован што их је Сверуски народни фронт изабрао да буду чувари вјечне ватре у Републици Српској. “Вјечни огањ ће, вјероватно, бити код спомен-обиљежја руским добровољцима у Вишеграду”, додао је Миљановић, јавила је Срна, пренио РТРС. Алексеј Аљохин из Сверуског народног фронта рекао је да Сверуски народни фронт спроводи акцију “Пламен сјећања”, у којој узима пламен са вјечне ватре која се налази код Гроба незнаног јунака у Москви и односи га у дијелове Руске федерације и у друге земље.

Он је напоменуо да је Гроб незнаног јунака у Москви једно од најпоштованијих мјеста у Русији. “Припала нам је част да дио вјечне ватре донесемо у Вишеград у Републику Српску. Тај дио вјечног огња симболизује јединство српског и руског народа, јединство нашег сјећања”, истакао је Аљохин.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су одали почаст руским добровољцима, али и свим српским борцима који су дали живот за слободу српског народа.

Сверуски народни фронт, на челу са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, спроводи патриотску акцију “Пламен сјећања”, која се поклапа са обиљежавањем 9. маја – Дана побједе, чија је сврха да пренесе честицу вјечне ватре, једног од главних симбола сјећања на погинуле хероје, подсјетили су из организације “Потомци ветерана Републике Српске”

“Пламен сјећања” је народна акција, која је замишљена да уједини генерације и сачува сјећање на подвиг народа и побједу у Другом свјетском рату.

Огањ ће вјечито горјети испред Споменика руским добровољцима на Српском војничком гробљу у Вишеграду“, најавио је Зоран Миљановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести