НОВОСТИ

СЛОБА СЕ НИЈЕ ПРЕДАО, ЂИНЂИЋ ХТИО ДА МУ БОМБАРДУЈЕ ВИЛУ! Ово је истина о којој се ћути, преплашени Чеда носио печат у кесици…

27/03/2023

Слободан Милошевић се предао јер су „Досовци” пријетили да ће бомбардовати вилу „Мир“, каже за Информер шеф његовог обезбијеђења Синиша Вучинић.

 

 

Како тврди, многи детаљи у серији „Породица“ нису тачни, као на примјер да је Слоба био наоружан, да је Мирјана Марковић била уплашена и уплакана, а Марија хистерична.

 

-Слоба се није предао јер је њега Чедомир Јовановић убиједио да то уради! Одлучио је да оде у Централни затвор јер су му пријетили да ће подићи авионе и гађати кућу и све нас побити. Морали су да испуне оно што су обећали Стејт департменту и Слоба је вјеровао да ће то урадити – каже Вучинић за Информер.

Он додаје да и данас памти растанак од Милошевића:

 

Пољубио ме је и рекао: „Не могу да дозволим да вас све побију. Млад си, имаш породицу, треба да живиш. Сви ови људи треба да живе. Ако ме и одведу у Хаг, побједићу тамо“. И он би и побиједио, само да га нису отровали.

 

Вучинић каже да никада неће заборавити ту ноћ у којој је био спреман да погине за свог предсједника.

 

Припадници ЈСО у цивилу, неки њихови криминализовани чланови и момци из „земунског клана“ покушали су да упадну у вилу. Када су прескочили ограду, ми смо запуцали и они су побјегли. Онда су гурнули Чеду у преговоре, јер је његова идеја била да криминалци реагују. Ђинђић му је рекао: „Ти си зајеао са ‘земунцима’ и Легијом, а они су као кукавице побјегли од оних Вучинићевих. Сада иди тамо и среди сање које си направио“. Био им је небитан, а није имао ни породицу – присјећа се Вучинић.

 

Ток историје би, како каже шеф Милошевићевог обезбјеђења, био потпуно другачији да је Слоба слушао њега.

 

Хтио сам да заточимо Чеду Јовановића! Био сам спреман да пуцамо на сваког ко покуша да уђе, сматрао сам да је боље да сви изгинемо него да ухапсе Слобу.

 

Он ми је рекао: „Дај бре, ти би само да се бијеш“. Сматрао сам да ћемо, ако будемо Чеду држали као таоца, добити на времену да се народ скупи. Они у серији кажу да је било 400-500 баба и дједа, а заправо је било између 15.000 и 20.000 људи. Надао сам се и да ће Ђинђићу бити жао Јовановића што га држимо заробљеног, што се пати.

 

Тако бисмо притиснули и Коштуницу да се дозове памети и одржи обећање да неће испоручити Милошевића Хагу. Мислио сам да ће послати војску да заштити Слобу. Мира ми је погледом рекла да се слаже да треба Чеду да држимо као таоца. „Ти си један мудар човјек“, рекла ми је тада.

 

Ипак, Вучинић је данас срећан што је Милошевић одлучио другачије.

Сада схватам да је његов избор био паметнији. Он је Хаг побиједио! Оборио је оптужницу за Рачак, која је била основна. Он не би могао да буде осуђен, зато је и отрован. Доказао је да Срби нису злочинци!

 

Марија је била спремна да погине за Слобу

 

Вучинић каже да је Слобина ћерка Марија била спреман да погине за оца:

 

Марија није била хистерична, већ је бјеснила што су Слобу и Миру издали пријатељи: „Гдје су вам сада партијски другови? Гдје ти је Милутиновић? Сви су вас издали“, викала је. Рекла је да је боље да сви погинемо него да њега одведу у Хаг. Била је спремна да умре за свог оца.

Слоба викао на Јовановића,Бјелица уперио пиштољ у њега

 

Вучинић каже да су неки дијелови из серије приказани вјеродостојно:

 

Тачно је да је Богољуб Бјелица уперио пиштољ у Чеду. Хтио је да га преплаши. Слоба се извикао на Јовановића: „Ништа ја теби не вјерујем, донеси ми писане гаранције да ме нећете испоручити Хагу“. Чеда је носио печат Владе Србије у некој кесици. То није забиљежено у свјетској историји. Био је преплашен и стално је нешто кукао – каже Вучинић и наглашава да није истина да је Милошевић држао оружје.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести