НОВОСТИ

Шмит поново пријети

20/12/2023

Кристијан Шмит рекао је да је “прослава 9. јануара као Дана Републике Српске јасан и директан пропуст у провођењу коначних и обавезујућих одлука Уставног суда БиХ” и његових одлука од 1. јула 2023.

Из ОХР-а је саопштено да је Шмит упозорио да непоштовање одлука Уставног суда представља кривично дјело према Кривичном закону БиХ.

 

Додао је да је “на органима за провођење закона, Тужилаштву БиХ и полицији, да предузму одговарајуће законом прописане наредне кораке, посебно у случајевима који се односе на јавне званичнике и државне службенике и њихово учешће у припреми или организацији прославе 9. јануара”.

 

– Владавина права је незаобилазан предуслов за стабилну и просперитетну будућност свих грађана БиХ, заједно са комуникацијом, дијалогом и компромисом. Ово би требало да буду водећи принципи у одлучивању о обиљежавању Дана Републике Српске, јер ће само тада ово бити празник који ће сви грађани моћи прихватити и славити и који може ојачати везе међу грађанима Републике Српске, а не их даље дијелити – рекао је Шмит.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести