НОВОСТИ

СНАЈПЕРСКИМ МЕТКОМ УСМРТИЛИ ТРИНАЕСТОГОДИШЊУ ДИЈАНУ Без милости и за ШЕСТОГОДИШЊЕГ ТОДОРА

19/07/2023

Прошла је 31 година од када је на Мојмилу брду, превоју између града Сарајева и садашње општине Источно Ново Сарајево, убијено двоје дјеце и погинуло 16 бораца Војске Републике Српске, подсјетили су из Борачке организације Источно Ново Сарајево.

 

 

Из ове организације истичу да је ово подручје препознатљиво по окршајима током четворогодишње одбране територије насељене српским становништвом, када су домаћини испред својих кућа бранили породице од комшија који су себе називали “Зелене беретке” и “Патриотска лига”.

“Јуначком погибијом спријечили су продор муслимана према Лукавици, али нису могли спријечити да те исте комшије не убију снајперским метком тринаестогодишњу Дијану Ћосовић и шестогодишњег Тодора Драшковића, кога су затекли у кући у наручју помајке – немилосрдно су га убили, а помајку ранили”, наводе из Борачке организације Источно Ново Сарајево, јавила је Срна, пренио Палеливе.

Тог кобног дана 1992. године у улицама Озренска, Загорска и Милинкладска погинули борци Милимир Бејат, Саво Вуковић, Драгомир Вулиновић, Бране Драгаш, Слободан Драшковић, Сретен Ерић, Раденко Елез, Драган Ковачевић, Ненад Ковачевић, Дане Лале, Дејан Милашиновић, Дарко Сарић, Рајко Томић, Борислав Ћеха, Чедо Ковач и Миодраг Делић.

 

Коментари

1
  • 🌍 Hello World! https://national-team.top/go/hezwgobsmq5dinbw?hs=c52cded3c51277fc09a96c261673b4e1 🌍

    20/07/2023

    0r9n70

The comments are closed.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести