НОВОСТИ

Српска листа: Курти наставља са притисцима на српски народ

20/07/2023

Аљбин Курти наставио је са притисцима на српски народ на Косову и Метохији дан послије преговора у Бриселу, па је данас у сјеверном дијелу Косовске Митровице забрањена градња станова за социјално угрожене породице и школе за дјецу из угрожених категорија, саопштила је Српска листа.

 

 

Из Српске листе наводе да је циљ забране градње подизање тензија и угрожавање мира и да је одлуку о забрани градње школе и станова донио Куртијев градоначелник у вријеме када се на сјеверу Покрајине противзаконито одузима српска земља и граде илегалне базе за параполицијске албанске јединице.

Српска листа наводи да су одлуке изазвале додатну забринутост грађана, јер се њима угрожавају основна људска права српског народа.

Тиме је, наводе, послата порука да не желе Србе на Косову и Метохији, па је међународним представницима упућен апел да спријече Куртија у изазивању хаоса јер је њихова обавеза да сачувај мир и сигурност за све грађане, па и за Србе на Косову и Метохији.

– Поставља се питање да ли је ово одговор Куртија на позив међународних представника да се деескалира ситуација на сјеверу Косова и Метохије, као и да ли је одлука да се забрани изградња школе и станова за угрожене грађане у складу са апелима амбасадора Квинте да се наметнути градоначелници са три одсто освојених гласова баве техничким и административним стварима – наводи се у саопштењу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести