НОВОСТИ

СРПСКУ ЗЕМЉУ РАЗОРИЛИ АГРЕСОРИ Сиједи старац се појавио и рекао дјеци да се склоне са ливаде, након неколико минута ту су пале бомбе

21/11/2023

На мјесту гдје је пуком срећом спријечено да падне крв до колена данас је изграђена црква посвећена великим светитељима!

 

 

 

Док су српску земљу те ратне 1999. године разносиле касетне бомбе НАТО авијације и скоро сваки дан низале се трагедија за трагедијом, једна је само пуком срећом спријечена. На једној ливади недалеко од Ниша играло се на стотине дјеце, а управо ту је пао разорни пројектил.

 

Божјом вољом ту није пала крв до колена, а овом крају и даље живи легенда како је један старац сиједе браде само неколико минута прије него што су то мјесто разнеле бомбе отјерао дјецу са пропланка.

 

Управо на том месту, епископ нишки Арсеније у славу спаситеља подигао је кров под којим се налазе двије цркве у славу двија велика свеца, на спрату Василију Острошком, док је у приземљу олтар светог кнеза Лазара.

 

– На овом мјесту није се ништа налазило, током бомбардовања 99` године и на дан светог Василија Острошког, пале су касетне бомбе и на тај дан нико није настрадао, чак су се и дјеца налазила на игралишту и постоји предање да су дјеца видјела сиједог старца који им је рекао да се склоне са тог мјеста. Из тих разлога, од тог дана постојала је жеља да се подигне храм Василију Острошком”, рекао је за РИНУ епископ нишки Арсеније.

 

Храм на овом мјесту зидао се седам година и коначно је 16. октобра ове године одслужена прва литургија у самом храму.

 

“Надам се да ће се у овој богомољи и у временима која су пред нама, окупљати вјерници који ће запалити свијећу и помињати своје заштитнике и тешка времена која су Србе увијек пратила кроз вијекове”, каже епсикоп Арсеније.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести