НОВОСТИ

“Стварати услове да у БиХ дође до мирног раздружења”

26/05/2024

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је данас да послије антисрпске резолуције о Сребреници треба стварати услове да у БиХ дође до мирног раздруживања.

 

 

– Ако су они могли радити на резолуцији о Сребреници годину дана, могу и српски политичари радити на овом циљу колико год треба и не одустати – рекла је Рајилићева.

Уколико се није могуће одмах раздружити, Рајилићева је рекла да онда на томе треба радити и стварати услове.

– Гнусно и веома непријатељско понашање Бошњака према Србима и њихов сакривен рад на резолуцији о Сребреници не заслужују да српски представници са њима више разговарају, а тако је онемогућен сваки договор, планирање и напредак у оквиру БиХ – каже Рајилићева.

Према њеним ријечима, без обзира на усвојену резолуцију србомрзци ништа не могу српском народу и Републици Српској.

Она је указала да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи познати србомрзац, али да он ништа не може Републици Српској.

– У доба Одбрамбено-отаџбинског рата они су показали све своје намјере, наоружавали, савјетовали и медијски подржали Бошњаке, на крају бомбардовали Српску и опет нам ништа нису могли. Српска траје три деценије и трајаће заувијек – закључила је Рајилићева.

Амбасада САД објавила је да сецесија или “раздруживање” Републике Српске не значи њену независност нити крај БиХ него значи крај Републике Српске”.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести