НОВОСТИ

СВИЈЕТ НЕ ВЈЕРУЈЕ ВИШЕ МУСЛИМАНИМА! У ПОТОЧАРИМА САХРАЊЕНО МНОГО БОШЊАЧКИХ ВОЈНИКА КОЈИ СУ ЧИНИЛИ ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА Истина излази на видјело!

01/08/2023

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да би се доказало да је у Поточарима сахрањено много војника који су прије 31 годину починили злочине над Србима на подручју општина Сребреница и Братунац и шире у средњем Подрињу уколико би неко био осуђен за те злочине.

 

Он је у писаној изјави подсјетио да и даље нема казне за одговорне за страдање 69 Срба прије 31 годину у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони, гдје су муслиманске снаге предвођене Насером Орићем на Петровдан 1992. године починиле стравичне злочине.

 

Указује да су бошњачки војници страдали у српским селима јер су дошли да убијају и етнички очисте Србе са својих вјековних огњишта.

 

“Важно је нагласити да су муслиманске снаге чинили злочине на највеће православне празнике. За српске жртве у Сребреници, Братунцу и шире у средњем Подрињу нема правде”, навео је Линта, пренијеле су Срну Вечерње новости.

 

Српске жртве су, упозорава, жртве другог реда и све док буде тако неће бити могуће да се успостави истинско повјерење и да дође до помирења између Срба и Бошњака.

 

Линта подсјећа да за Србе побијене на подручју Сребренице и Братунца нико до сада није одговарао.

 

Срби нису имали повјерење у Хашки трибунал нити, како каже, имају повјерење у правосуђе БиХ, јер није осуђен ниједан злочинац на бошњачкој страни.

 

“Због тога морамо стално да говоримо о српским жртвама и да се боримо за истину и правду. Један од начина јесте да Србија оснује Меморијални центар српских жртава на простору бивше Југославије 1991-1999 године”, додао је Линта

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести