НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

ТИТА У КУМРОВЦУ НИКО НИЈЕ ПРЕПОЗНАО!? Највећа маршалова тајна, скривана деценијама!

04/03/2023

Адвокат Мирослав Тодоровић Шера годинама се бавио ликом и дјелом Јосипа Броза Тита. Он тврди да Тито кога ми знамо има потпуно другачију биографију од оне коју су нама пласирали.

 

 

Прави Тито је погинуо на Ускрс 1915. као припадник Ландер дивизије.

 

Али кренимо редом.

 

– Највећим дјелом сам користио стране изворе из париских државних архива, из Лондона па чак и из њемачких извора. Знам да је Јосип Броз први пут ушао на српску територију 12. августа 1914. године на Дрини као припадник Ландер дивизије. Та његова формација се звала Вражја дивизија. Она је имала задатак да обезбјеђује терен. Она уђе на непријатељску територију и онда шаље податке главнини војске о томе какве их препреке очекују. Ја имам његов интервју који је он дао часопису “Лифе” из 1952. године. Ту Тито каже – Ја сам био веома добар у том послу. Учио сам подофицирску обавјештајну школу. Имао сам велике успјехе на непријатељској територији – прича Тодоровић.

 

Како каже, једини пут када је Тито ишао у тај Кумровец, који је наводно његов, било је када се вјенчао са Јованком, подсјећа Курир.

 

– Кумови су били Иван Гошњак и Лека Ранковић. И њега су заправо кумови натјерали да оде у Кумровец. Љубодраг Ђурић је био шеф Титовог кабинета. Ђурић је изјавио да када су отишли тамо Тита нико није препознао и нико му није пришао. Онда је он признао да је рекао Леки Ранковићу – Леко, ово није тај Тито – испричао је својевремено Тодоровић.

 

Тодоровић поставља питање – да ли човјек који је рођен у запуштеном селу Кумровец може да свира Шопена у четири руке са женом енглеског амбасадора?

 

– Свирао је изванредно Вердија и Бетовена. Људи који се баве музиком кажу да то није могло осим ако није учио свирање од малих ногу. Гдје је он то научио? Научио је код неке Лизе из Беча. Играо је бриџ, мачевао је и бавио се јахањем. Био је други у Европи у мачевању. До сада ме нико није оповргао. Ево нек се јаве историчари и нек‘ кажу да лупам глупости. Али нек докажу. Смјело тврдим да то није тај човјек. Биле су жестоке борбе руских снага и те Вражје дивизије. Тај прави Јосип Броз гине на Ускрс 1915 – напомиње Тодоровић и каже да је овај Тито кога ми знамо био пројекат не само Комитерне већ и Мосада па наставља:

 

Његов отац је био пољски јеврејин, богат и способан човјек који из Кијева прелази у Беч. Титова мајка се звала Марија и она је радила код тог човјека. У француским архивама пише да је Марија родила мушко дјете без имена оца.

 

Према његовим ријечима, Марија малог Броза одводи код свог оца а када је мало стасао шаље га код његовог правог оца који му обезб,еђује угодан живот, музичко образовање.

 

– То је све трајало док није отишао да се образује да буде шпијун. Сјетите се, он сам каже да је ишао у ту подофицирску обавјештајну школу и да је био добар у томе – каже Тодоровић.

 

Он истиче да је Тито имао жену савјетника из Ватикана.

 

– То је била нека Франциска. Она је имала праве податке о њему али када је то Ватикан затражио она је убрзо нестала – каже Тодоровић.

 

Он каже да је Тито био у самом врху масонерије, врло близу краљице Елизабете друге.

 

– Сјећам се разговора са професорком Филолошког факултета Видом Марковић. Она је била Титов преводилац на мировној конференцији у Паризу. Она ми је рекла да је Тито спреман на све, да има инстинкт за самоодржањем као звијер. Рекла ми је да Тито није прочитао више од пет књига у животу али да је перфектно говорио енглески, руски и њемачки – рекао је Тодоровић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести