НОВОСТИ

У брчанском насељу Грбавица обиљежено 30 година од масакра над 13 српских бораца

08/03/2023

У брчанском насељу Грбавица обиљежено је 30 година од масакра над 13 српских бораца који су починили припадници такозване Армије БиХ.

 

 

Парастосу на мјесном гробљу присуствовали су министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, предсједник Борачке организације Српске Радан Остојић, као и представници Срба у извршној и законодавној власти дистрикта, српских удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, те родбина и пријатељи страдалих војника и цивила.

За тај ратни злочин нико није одговарао. Јован Пудић чијем су сину Синиши одсијецали дијелове тијела, разочаран је у правосуђе и институције.

– Људима којима су живима вадили очи, осијецали главе, ломили руке, ноге, ребра, одсијецали дијелове тијела и нису криви, како да кажем сада да је мени држава добра, да се суд добар, не могу никако – рекао је Пудић.

Предсједник БОРС-а Ранко Остојић сматра да је подухват међународне заједнице и руководства Бошњака да се Срби покажу као агресори, а друга два народа као жртве.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да грађани Грбавице носе тежак терет.

– И једну трауму која никада неће престати бити дио наших осјећања. Доласком на овај дан и на ово мјесто и одавање почасти свима желимо да се сјетимо свих њих, да им одамо највећу пажњу и изразимо поштовање и захвалност за несебичну жртву коју су дали – додао је Ђокић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести