НОВОСТИ

У Пелагићеву одржан скуп подршке “Граница постоји”

06/10/2023

У Пелагићеву, на међуентитетској граници у мјесној заједници Турић, одржан је скуп подршке институцијама Републике Српске “Граница постоји”.

 

 

Мирном протесту присуствовало је више од 2.000 грађана.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић поручио је да институције Српске раде у складу са Дејтонским споразумом и да, заједно са грађанима, неће дозволити да се неко нелегалан дрзне да све то поремети.

– Живимо и радимо у складу с тим и онда се неко дрзне да све то поремети, да отме неко ко је нелегалан и ко нема право на то. Када се успротивимо онда слиједи прво напад на предсједника Републике Српске Милорада Додика и саму Српску. Дошли смо да кажемо да то нећемо дозволити – рекао је Минић.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић рекао је да Српска управља својим шумама, водама и својом територијом и да је то загарантовано Дејтонским мировним споразумом.

– То нам не може нико одузети. То је нешто што ми не дамо и бранићемо до краја – поручио је Митровић.

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић поручио је да су се окупили данас у мјесту Турићи како би поручили да се имовина Републике Српске не може насило отимати од народа те да поштују све оне који су дали своје животе за Српску.

Ђајић је рекао да је на овом простору био током рата, када је била тврда линија и ровови, да је након Дејтона дозвољен пролаз робе и људи, али да граница постоји.

– Био сам на овим просторима од 1992. до 1995. године, лијечио народ, рањенике и борце, тада је била тврда линија, ровови – рекао је Ђајић.

Од 1.септембра до сада скупови су одржани у Добоју, Источном Старом Граду, Рибнику, Фочи, Оштрој Луци, Власеници, Источном Сарајеву, Лопарама и Невесињу.

Грађани су исказали противљење због подизања оптужница против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести