НОВОСТИ

У свим градовима Српске билборди поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве геноцида у логору Јасеновац

11/04/2023

У свим градовима Републике Српске почело је постављање билборда поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве геноцида у логору Јасеновац, 23. априла у Доњој Градини.

 

 

Директор Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина Тања Тулековић изјавила је да ће акција трајати 14 дана, те да је билборд јуче постављен на граничном прелазу Доња Градина-Јасеновац, као и у многим градовима Српске.

Она је навела да је Јавна установа Спомен-подручје Доња Градина покренула ову активност, а уз сагласност Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помен жртвама усташког злочина геноцида НДХ у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини, којим предсједава предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Из Организационог одбора за обиљежавање Дана сјећања на жртве геноцида у логору Јасеновац новинарима је потврђено да ће парастосу и помену у Доњој Градини 23. априла присуствовати делегације Републике Српске и Србије на највишем нивоу као и бројни грађани Српске, посебно ученици основних и средњих школа.

Обиљежавање Дана сјећања на јасеновачке жртве почеће у 8.30 часова Светом архијерејском литургијом у Цркви светих апостола Петра и Павла у Козарској Дубици.

Програмом комеморације, предвиђено је окупљање учесника од 9.30 до 10.00 часова у Доњој Градини.

Вијенци и цвијеће биће положени у 10.00 часова у “Спомен-подручју Доња Градина”, а парастос и помен јасеновачким жртвама, који укључује српску, јеврејску и ромску молитву почеће у 10.30 часова.

Меморијална академија “Завјет сјећању” биће одржана 22. априла у Дому културе у Козарској Дубици у 19.00 часова.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести