НОВОСТИ

Уклоњен билборд са почасним грађанима Звечана

26/01/2024

Билборд са сликама почасних грађана Звечана, који се налазио на магистралном путу између Србовца и Бањске, уклоњен је јуче.

О овоме је извијестио челник косовског МУП-а Џељаља Свећља који је јуче, заједно са министром администрације и локалне самоуправе, Ељбертом Kраснићијем, присуствовао уклањању овог билборда, јавио је портал Коссев.

 

На билборду у позадини доминира слика Звечанске тврђаве, лого општине Звечан и натпис општина Звечан и почасни грађани општине Звечан.

 

Високо изнад свих налази се предсједник Србије Александар Вучић, који је кључеве овог града добио у јулу 2021. године.

Испод њега су и фотографије:

 

Најбољег свјетског тенисера чија је породица поријеклом из Звечана, Новака Ђоковића, такође недавно преминулог познатог колоректалног хирурга и проктолога, такође Звечанца – Зорана Кривокапића, затим српског дипломате рођеног у селу Рудине код Звечана, Југослава Костића, руског предсједника Владимира Путина, бившег директора Канцеларије за KиМ, Марка Ђурића, као и директора Одбора за помоћ KиМ, Милорад Арлова.

 

Посебно то што су се на овом билборду налазиле фотографије српског и руског предсједника – засметало је косовском министру унутрашњих послова.

 

Каже да су они фигуре диктатуре и агресије.

 

“У Звечану су данас уклоњени нелегални билборди са симболима и сликама диктатора и агресора, који су неприхватљиви у Републици Косово. Овим билбордима и сликама фашиста и агресора попут Владимира Путина и противника наше државе неће бити мјеста у нашој држави“, навео је он.

 

У усменом обраћању споменуо је и име Вучића.

 

Каже да ће једини симбол Србије у оквиру Косова бити српска амбасада у Приштини.

 

Уједно, подсјетио је да је опредјељење Косова јасно дефинисано по питању европских вредности и евроатлантске оријентације.

Видео погледајте ОВДЈЕ.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести