НОВОСТИ

Уочи хуманитарног васкршњег концерта у УКЦ Српске пријем за чланове хора са КиМ

13/04/2023

У Универзитетско клиничком центру Републике Српске уприличен је пријем за чланове хора Каменички бисер са Косова и Метохије. Овај састав, заједно са хором Бели анђео одржаће вечерас у Банском двору хуманитарни васкршњи концерт.

 

 

Дјеца са Косова и Метохије поново су гости Републике Српске, а повод је хуманитарни васкршњи концерт вечерас у културном центру Бански двор у Бањалуци. Организатори концерта су Одбор за Косово и Метохију и удружење Бели анђео.

Мирослав Арлов предсједник Одбора за Косово и Метохију подсјетио је да је директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић међу првима који је уплатио донацију за помоћ и за одржавање концерта, али и посебно за помоћ српској дјеци са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Пријем у Универзитетско клиничком центру Републике Српске био је испуњен пјесмом и младошћу, а музички састав Каменички бисер показао је само мали дио свог репертоара.

– Они су дошли у Републику Српску да пјевају и да пренесу традицију Србије и Косова и једно велико хвала што су данас у Бањалуци, у Републици Српској. Желим да се захвалим и честитам Арлову што је то започео и што смо сви дио једне позитивне приче. Истовремено апелујем на све да се прикључе и подрже ову акцију и да направимо што љепши боравак нашим гостима с Косова у нашој Републици Српској – рекао је Ђајић.

Гости с Косова и Метохије нису крили одушевљење гостопримством у Републици Српској.

– Хвала вам што сте отворили велика срца за нас тако мале из једног тако малог мјеста. Док сте ви и ми ћемо трајати заједно са вама. Овај хуманитарни концерт има много већу вриједност него наша пјесма, а наша пјесма је само дио тога – истакла је Јадранка Васић предсјеник удружења Љубав, вера, нада.

Хуманитарни концерт одржаће се вечерас у Банском двору од 20 часова, улаз је бесплатан, а сав приход од донација намијењен је за помоћ дјеци са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести