НОВОСТИ

Упад у српску кућу на КиМ; Канцеларија: Албанци се уплашили српске слоге

14/04/2023

Специјалне јединице тзв. косовске полиције упале су данас у српску кућу у селу Бабудовица у општини Зубин Поток, а тим поводом Канцеларија за КиМ оцијенила је да је очигледно да су се албански политичари у Приштини уплашили слоге коју су показали представници Срба са КиМ на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем.

 

Канцеларија за КиМ

Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ)

 

– Упад специјалаца РОСУ у српску кућу у селу Бабудовица, у општини Зубин Поток, баш на Велики Петак, наставак је малтретирања српског народа који је по правилу мета Приштине баш на велике православне празнике. Зашто је тзв. косовска полиција чекала баш Велики Петак да би спроводила своју акцију? – упитала је Канцеларија за КиМ у саопштењу.

Из Канцеларије за КиМ наводе да није случајно Приштина изабрала овај значајан православни дан “да тренира мишиће и уноси немир и забринутост међу Србе и то баш на сјеверу КиМ”.

– Очигледно је да су се албански политичари у Приштини уплашили слоге коју су показали представници Срба са КиМ на састанку са предсједником Вучићем, гдје су се јасно усагласили да ће бити јединствени и чврсти у намјери да остану на својим вјековним огњиштима, а српски народ добио снажну подршку своје државе – наводи се у саопштењу.

Како се напомиње, акција са дугим цикевима коју је Приштина спровела, а која је с намером циљана на Велики Петак, показује да српски народ на КиМ не може у миру да обележи ни своје верске празнике.

Припадници тзв. специјалне јединице косовске полиције извршили су претрес у домаћинству Радисављевића у селу Бабудовица, а детаљи акције за сада нису познати.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести