НОВОСТИ

Vjernici sa svih strana sabrali se da prime blagoslov patrijarha

16/05/2021

NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas, u Nedjelju mironosica, Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Tumanu, gdje su se sabrali vjernici sa svih strana da prime njegov blagoslov.

Manastir Tumane

Manastir Tumane Izvor: Srna

Patrijarhu su sasluživali NJegovo preosveštenstvo vladika šumadijski Jovan, vladika braničevski Ignatije i timočki Ilarion, sa sveštenomonaštvom i sveštenstvom iz više eparhija, objavljeno je na sajtu SPC.

Patrijarh srpski Porfirije je poučio narod istinama vjere, u čijem temelju je vaskrsenje Hristovo i život u liturgijskoj zajednici.

Manastir Tumane je 630 godina stara svetinja koja čuva čudotvorne mošti svetih Zosima Sinaita i Jakova Novog, dio moštiju Svetog Nektarija, zatim dijelove moštiju svetih srpskog kneza Lazara, kneza Stefana /Štiljanovića/ i cara Uroša, kao i ikonu Bogorodice Kurskaja.

U manastiru je sahranjen dvostruki doktor nauka Radoje Arsović, monah i svetac Jakov Arsović /1893-1946/, čije su mošti otkrivene kao netruležne. Sveti Tadej Vitovnički je bio duhovnik manastira jedno vrijeme.

Bratstvo Tumana svake nedjelje, a posebno o velikim praznicima, dočekuje veliki broj vjernika sa raznih strana koji sa poštovanjem i nadom dolaze da se poklone i cjelivaju svetinje.

Ovaj manastir poznat je po izuzetno velikim i lijepim čudima iscjeljenja o kojima svjedoče mnogi vjernici, a mnogi bolesnici su svoj lijek upravo našli u ovom manastiru.

IZVOR: SRNA

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести