НОВОСТИ

Вучић: Никад се нећемо одрећи свог огњишта, ни имена ни презимена

04/08/2023

Ми Срби се трудимо да покажемо пијетет према туђим жртвама, али нас немојте тјерати да заборавимо српску дјецу, да се одричемо свог огњишта, свог имена и презимена, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић након полагања вијенаца на спомен-обиљежје на Петровачкој цести.

 

– Никад се нећемо одрећи свог огњишта, ни имена ни презимена. Намјерно је прећуткивано све, а ријетки храбри су говорили о овоме. Ни ми више нећемо никада да ћутимо над нашим српским народом – истакао је Вучић.

 

Вучић је поручио да је током 28 година безброј пута помислио на ово мјесто, слушајући како је колона избјеглица пролазила овим путем и како су страдали наши људи

 

– Овдје је 10 људи убијено, четворо дјеце, само зато што су Срби. Дјеца стара шест, 10, 11 и 13 година. Два пута смо дизали овај спомен крст, први пут је то био дрвени крст, онда су га срушили, онда смо подигли мали алуминијумски крст, онда су га срушили, па смо подигли овај три пута већи. Ако и њега сруше подићи ћемо поново, не миримо се са убијањем дјеце – рекао је Вучић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести