НОВОСТИ

ЗНАТЕ ЛИ ГДЈЕ СЕ У СВИЈЕТУ ПРОДАЈУ СРПСКИ ЧВАРЦИ БЕЗ КОНТРОЛЕ Хашиш се узгајао и у манастирима, ракија пила и у вријеме прохибиције!

24/01/2023

Србија је земља многих неиспричаних прича, пуна догодовштина, трачева, вицева и занимљивих историјских чињеница за које вероватно још увек нисте чули.

 

 

С времена на вријеме чујемо занимљивости о Србији које нисмо ни у школама учили. Неке од њих су ове:

 

– 1931. године дошло је до великог захлађења односа између Југославије и Грчке кад је краљ Александар на самиту у Атини наручио турску кафу.

 

Све до пред крај 19. вијека, у великом броју српских манастира слободно је узгајан хашиш за потребе монаха и њихових гостију.

 

– Научници института у Франкфурту су помоћу квантних статистичких модела утврдили да су Срби народ са највише пропуштених историјских прилика.

 

– Мало је познато да је Карађорђев брат Пантелија био баштован на бечком двору и љубавник царице Марије.

 

– Француски коњак и српска ракија у савезној држави Вермонт су били једина дозвољена алкохолна пића у САД за вријеме прохибиције.

 

– У Србији расту чак три гљиве које кад се помешају са киселим млијеком дају моћан опијат, и све су потпуно легалне.

 

– Прву Кола Кола боцу у Србију донео је Михаило Пупин 1899. године.

 

– Радови највећег српског средњевековног филозофа, Рајка од Рашке, у потпуности су изгубљени – због тога што он није знао да пише.

 

– Истраживања су показала да, послије Ираца, српски корисници имају највећу потребу да исправе непознату особу на интернету, наводи портал Лепоте Србије.

 

– Традиционални српски чварци су једина храна која на територији Данске може да се продаје без строге санитарне контроле.

 

– Након три мјесеца недоумица и разговора са Јернејем Копитаром, Вук Караџић је одлучио да изреку ‘не једи жути снијег’ не уврсти у своје збирке.

 

– Србија, Русија и Молдавија су једине европске земље на чијим територијама се не налазе ЦИА базе.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести