НОВОСТИ

Epilog slučaja bake i unučića koje žele razdvojiti: Smijenjena direktorka Centra za socijalni rad, protiv radnica koje su vukle dijete disciplinski postupak

25/03/2021

Kako za Telegraf kažu iz Opštine Blace, ova odluka biće danas zvanično saopštena.

– Protiv radnica Centra za socijalni rad je pokrenut disciplinski postupak. Nadležni organi će na kraju odlučiti da li će one i dalje obavljati tu funkciju, ali bi po pravilu trebalo da budu uklonjene sa tog mjesta. Odluku o tome će donijeti novi direktor Centra koji će u narednih nekoliko dana biti izabran – navode za naš portal iz blačke opštine.

Kako dodaju, narednih dana biće održana Skupština opštine Blace, na kojoj će biti odlučeno ko će biti novi direktor.

– Skupština je ta koja glasa smjenu i odabir novog direktora Centra – objašnjavaju.

Podsjetimo, dve zaposlene iz blačkog Centra za socijalni rad došle su u kući Dačevića kako bi odveli u hraniteljsku porodicu dečaka i djevojčicu koji žive sa bakom, nakon što im je majka umrla, a otac ih napustio. Tom prilikom, radnice su pred Ljiljanom, koja je u invalidskim kolicima jer joj je jedna noga amputirana, na silu vukle dječaka koji se opirao, ne želeći da ode od bake.

Ovaj nemio događaj zabilježio je i objavio humanitarac iz Kuršumlije, Dejan Marković (Milošević), poslije čega se oglasilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je predložilo smjenu direktorke Centra i disciplinski postupak radnica koje su primijenile silu.

Povodom slučaja porodice Dačević oglasio se i ministar za brigu o porodici i demografiji, Ratko Dmitrović, koji je prije dva dana naveo da se neće odustati od realizacije onoga što je ocijenjeno kao najbolje za budućnost djece, a to je da ona pređu u drugu srodničku porodicu, odnosno kod druge bake – majke njihove majke.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести