НОВОСТИ

Канцеларија за КиМ: Графит УЧК на амбуланти у селу надомак Косовске Митровице

06/08/2023

На амбуланти у етнички мјешовитом селу Суви До надомак Косовске Митровице исписан је графит озлоглашене терористичке организације УЧК, а ове пријетеће поруке примјетили су запослени, саопштила је Канцеларија за КиМ.

 

 

Ова амбуланта је честа мета напада албанских вандала и претходних година гађана је каменицама, разбијени су прозори и исписисивани су антисрпски графити.

Како се наводи у саопштењу, Србе из овог села је узнемирио овај антицивилизацијски атак на здравствену установу, који додатно улива страх српском народу на већ узаврелу ситуацију на сјеверу Косова и Метохије.

Овакви инциденти и провокације свакако не доприносе деескацији ситуације на сјеверу КиМ и то би јасно требало да увиде и представници међународне заједнице и да коначно схвате реалност на терену, додаје се.

– Свима је јасно ко изазива провокације и иницира сукобе и ко је једини кривац за инциденте и нападе на Србе на КиМ, а сваки инцидент дешава се наочиглед Куртијеве тзв. косовске полиције која је на сјеверу да прогања Србе и жмури на етничке нападе – закључује се у саопштењу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести