НОВОСТИ

Нови детаљи из потраге за тијелом убијене Данке: Огласио се начелник УКП-а

06/04/2024

Начелник УКП-а Нинослав Цмолић рекао је јутрос ће данас бити поново претражене куће осумњичених за убиство дјевојчице Данке Илић из Бора, али и шира околина.

 

 

“Ми данас настављамо. Данас претражујемо ширу околину, постоји више локација које ћемо обићи. Биће претражене септичке јаме, ићи ћемо и на гробље”, рекао је Цмолић.

Он је истакао да су оптужени за убиство Данке Илић испричали начин на који се све десило, међутим, истакао је да је један од њих, тачније сувозач, два дана након догађаја, склонио тијело и да не жели да призна гдје је тијело.

“Причају све до детаља, али када дођемо до питања ‘гдје је тијело’, не жели да прича”, рекао је Цмолић за ТВ Прва.

Цмолић је нагласио да је потрага је трајала 10 дана и да је терен био захтијеван, као и сама чињеница да се ради о малом дјетету, па је све морало пажљиво да се ради.

“Кључан траг је био тај што смо прегледали камере и утврдили да је њихов аутомобил један од два аутомобила који су прошли поред мјеста гдје је дошло до злочина. Један дио групе је радио на том трагу, а други дио групе је радио на другим”, нагласио је.

Подсјетимо, осумњичени за убиство Данке Илић (2) саслушани су синоћ у тужилаштву, а том приликом један од осумњичених је признао злочин, док се други бранио ћутањем.

“Осумњичена лица су саслушана у тужилаштву, којом приликом је Д.Д. у потпуности признао извршење кривичног дела, док се Ј. С. бранио ћутањем”, наводи се из Тужилаштва.

На приједлог тужилаштва, судија за претходно поступак Вишег суда у Зајечару осумњиченима је одредио притвор у трајању до 30 дана.

Притвор им је одређен због опасности од бјекства, могућности да утичу на свједоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дјела, као и због узнемирења јавности.

Радници ЈКП “Водовод” Д. Д. (50) и С. Ј. (50) ухапшени су у четвртак под сумњом да су 26. марта ове године убили Данку Илић (2).

Остале Вијести