НОВОСТИ

Нови инцидент на Јарињу, приштинска полиција задржала санитет са пацијентом због “истека регистрација”

18/01/2023

Приштинска полиција на прелазу Јариње зауставила је данас возило Хитне помоћи у којем се налазио пацијент упућен у Клинички центар у Сјеверној Митровици, са образложењем да нема право да прође јер се ради о возилу чија регистрација на КМ таблице је продужена послије 10. децембра 2022. године, а та возила Приштина сада води као нерегистрована.

 

Нови инцидент на Јарињу

Царина (Фото:TANJUG/MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA)

 

Возач санитета из Сјеверне Митровице Милан Јовановић рекао је за Косово онлајн да су му службеници приштинске полиције на административном прелазу Јариње рекли да је данас у 10.00 часова стигао допис да се сва возила регистрована послије 10. децембра сматрају нерегистрованим и да је то по Бриселском споразуму.

– Прво су узели документа и рекли да је возило нерегистровано и да не може да уђе на КиМ, и да је данас у 10.00 часова стигао такав допис да послије 10. децембра ниједно КМ возило више не може да продужи регистрацију. Након тога су нас пустили, али опоменули да више нећемо моћи да уђемо, а ни да изађемо са Космета – рекао је Јовановић.

Он је навео да су службеници приштинске полиције затим иза њих вратили сва приватна возила регистрована на КМ таблице.

Ово је потврдила и Сунчица Машић из Прилужја. Она је за Косово онлајн навела да службеници приштинске полиције њој и сину нису дозволили да се врате кући због старе наљепнице.

– Ауто смо регистровали 20. децембра 2022. године, КМ таблице, све је регуларно, а они то не уважавају. Када смо прешли прелаз, нису нам рекли ништа, а сада када смо се враћали нису хтјели да нас пусте. Рекли су: стара је наљепница, вратите се – навела је Машићева.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести