НОВОСТИ

Povećana kazna za TEŠKU NESREĆU u Zemunu: Tri godine i osam mjeseci zatvora vozaču koji je izazvao stravičan udes

02/04/2021

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za šest mjeseci kaznu i pravosnažno osudio na tri godine i osam mjeseci zatvora Adama Rakočevića (23) zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Zemunu u februaru prošle godine u kojoj poginuo vozač autobusa GSP Bojan Perać (31).

Kod njega je pronađeno i 2,27 grama marihuane.

Ovom odlukom Rakočeviću je preinačena kazna od tri godine i dva mjeseca zatvora na koju je osuđen u novembru, a potvrđene su mu mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije od pet godina i oduzimanja 2,27 grama marihuane.

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahtijeva upućeni na parnicu, navodi se u odluci Apelacionog suda.

U kaznu je Rakočeviću uračunata ranije izrečena kazna kućnog zatvora na koju je bio osuđen zbog nedozvoljenog držanja pištolja, a koju je prekršio kada je izašao napolje u noći u kojoj je izazvao saobraćajku sa smrtnim ishodom i u kojoj je povrijeđeno još dvoje ljudi.

U udesu je pored Peraća teško povrijeđena putnica iz drugog autobusa Merima Vučević, dok je vozač drugog autobusa Dragomir Živković zadobio lakše povrede.

Nesreća se dogodila u Zemunu 12. februara 2020. godine oko četiri časa poslije ponoćii, a Rakočević je tada imao privremenu vozačku dozvolu i nije smio da vozi između 23.00 i šest časova. Pritom je u vrijeme izvršenja ovog krivičnog djela izdržavao kaznu kućnog zatvora, koju je prekršio kada je izašao napolje i vozilom izazvao saobraćajku.

U obrazloženju odluke, kojom je Rakočeviću povećana kazna, Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud pravilno ocijenio kao olakšavajuće okolnosti Rakočevićevo priznanje krivičnih djela, kao i da je u to vrijeme imao 21 i po godinu, te njegovo žaljenje i kajanje koje je izrazio zbog posljedica koje je izazvao drugima, piše Blic.

Kao otežavajuću okolnost sud je imao u vidu da je bio i ranije prekršajno kažnjavan, da je prouzrokovao ne samo smrt vozača već i teške tjelesne i lake tjelesne povrede još dva učesnika u saobraćaju, kao i da je tada prekršio više od jednog saobraćajnog propisa.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести