НОВОСТИ

Ухапшен Албанац због напада на Србина у Грачаници

29/05/2024

Полиција је привела мушкарца албанске националности а тужилац му је одредио притвор од 48 сати, због сумње да је физички напао Дамњана Шабића, у тржном центру ЕТЦ у Грачаници, у вријеме док је нападнути био на радном мјесту.

 

Фото: Тањуг

Дамњан Шабић је напад пријавио полицији, а у изјави медијима рекао је да је нападнут на националној основи и зато што није знао албански језик.

Албанац, чији идентитет није саопштен, ушао је у тржни центар и питао Шабића да ли зна албански или енглески. Шабић му је слежући раменима одговорио да не зна, али га је услужио.

Након сат и по времена иста особа је поново дошла у тржни центар, али у другој гардероби и на српском језику Шабићу рекла: Ти и ја се познајемо.

Мислећи да му треба услуга, Шабић се приближио и том приликом га је Албанац ухватио за руку, и почео да вуче кроз тржни центар.

– Почео је да ми пријети, да ме псује, ухватио ме је за руку, вукао ме је, не буквално, али насилно одгуравао по маркет. Пријетио ми је како изигравам патриоту, како не знам албански, пријетио да ће ме убити и псовао српску мајку – испричао је Дамњан Шабић.

Случај је онда пријавио полицији, која је идентификовала нападача и ухапсила га.

У међувремену је у тржном центру дао отказ, страхујући за своју безбједност. У истом тржном центру, цији је власник Албанац, има још запослених Срба из Грачанице и околине.

Шабић је испричао да га је пословођа тржног центра питао како би се понашао да га је напао Србин, на шта му је договорио да није исто, истичући да се ради о нападу на чисто националној основи.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести