НОВОСТИ

За три мјесеца 12 погинулих у Српској

17/04/2023

На путевима у Републици Српској у прва три мјесеца ове године погинуло је 12 лица, потврђено је за “Независне новине” из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

 

 

На путевима у Републици Српској у прва три мјесеца ове године погинуло је 12 лица, потврђено је за “Независне новине” из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

“У периоду јануар – март текуће године евидентирано је 2.238 саобраћајних незгода у којима је смртно страдало 12 лица, док се у истом периоду прошле године догодило 2.193 сабраћајних незгода у којим је смртно страдало 19 лица”, наводе из МУП-а.

Према њиховим подацима, број теже повријеђених лица у саобраћајним незгодама је исти, односно и ове и прошле године за прва три мјесеца овај број износи 95.

“Када је ријеч о лакше повријеђеним лицима у првом кварталу прошле године тај број је износио 506 лица, док је ове године тај број 565 лица“, наводе из МУП-а.

Никола Ћопић, инжењер за безбједност саобраћаја и члан Координационе групе за безбједност саобраћаја, рекао је за “Независне” да је сваке године број погинулих највећи у љетном периоду.

“Похвално је што се у односу на исти период прошле године смањио број саобраћајних незгода и број погинулих лица, али је још рано за прогнозе за ову годину, с обзиром да се у љетњем периоду, а поготово у јулу и августу на нашим путевима догоди половина свих саобраћајних незгода”, рекао је Ћопић.

Како каже Ћопић, увјерен је да ће пажња свих кључних субјеката бити усмјерана на мјере управо у тим мјесецима, а све с циљем да се правовремено и адекватно одговори на оправдан ризик у овом периоду.

Наиме, у ове податке се не убрајају несреће које су се догодиле у првом дијелу априла.

Наиме, почетак априла био је кобан за шест возача у Српској, а како је тада саопштено из МУП-а у три дана евидентиране су 103 саобраћајне незгоде.

“У року од три дана смртно је страдало шест лица и то три у мјесту Црна ријека Општина Мркоњић Град, једно у мјесту Ситница Општина Рибник и два у мјесту Ламинци Град Градишка”, наводе из и МУП-а.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести