НОВОСТИ

Бањац: Опасне изјаве да је Додик сметња Српској

19/10/2022

Лидер Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац оцијенио је да нема разлога да избори у Републици Српској буду поновљени, као и да су веома опасне изјаве да је лидер СНСД-а Милорад Додик сметња Републици Српској, јер је изабран вољом народа Српске.

 

 

– Очигледно да за некога воља народа не значи ништа и чињеница да гласове Републике Српске броји Сарајево говори о начину на који ће се у будућности развијати ствари – рекао је Бањац Срни.

Коментаришући изјаву лидера СДС-а Мирка Шаровића да вјерује да ће неправилности у изборном процесу довести до новог гласања, као и да је Додик сметња Републици Српској, БиХ и региону и да се нада да ће брзо отићи, Бањац је рекао да Шаровић изјављује управо оно што је намјера неких страних центара моћи.

– Не смијемо говорити да су људи или предсједници било које наше политичке парије, било из власти или опозиције, сметња и да их треба склонити јер је то реторика неких страних амбасада и бивших високих представника, а Шаровић би требао да зна како то изгледа – истакао је Бањац.

Он каже да очигледно култура политичког дијалога више не постоји, те понавља да су такве изјаве опасне и за српски народ и за Српску.

Бањац сматра да су “представници опозиције гласноговорници неких страних центара моћи и амбасада”, те као примјер наводи изјаву предсједника Листе за правду и ред Небојше Вукановића да је једина нормална казна забранити СНСД.

Он је нагласио да нема разлога да избори у Републици Српској буду поновљени јер не постоје неправилности, те да би таква ентуална одлука Централне изборне комисије БиХ била политичка и донесена под притиском.

– Они /опозиција/ очигледно хоће да се избори одвијају толико пута док њихови кандидати не буду изабрани. То се неће десити – каже Бањац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести