НОВОСТИ

„Београд мора да активира лобирање за повлачење признања тзв. Косова”

27/08/2021

Београд нема разлога да ишчекује добру вољу Приштине, већ мора да активира лобирање с циљем нових опозива признања самопроглашеног Косова, јер приштинска власт све вријеме крши Вашингтонски споразум, оцијенио је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

 

Драгомир Анђелковић

политички аналитичар Драгомир Анђелковић

 

Анђелковић сматра да Београд спремно мора да дочека 4. септембар, када истиче рок за уздржавање од било каквих активности у вези са статусом Косова, који је предвиђен Вашингтонским споразумом.

– Приштини није до Вашингтонског споразума, а није испунила ни обавезе из Бриселског споразума. Они на разне начина лобирају за нова признања и саботирају економску сарадњу – рекао је Анђелковић за портал “Косово онлајн”.

Према његовој оцјени, Србија зато одмах послије 4. септембра треба да крене у озбиљну акцију, која првенствено подразумијева лобирање за нове опозиве признања, али и увођење економских контрамјера уколико Албанци поново уведу таксу на српске производе, што су већ најавили.

– Ако Приштина уведе таксу, Београд мора да уведе потпуну саобраћајну блокаду када је ријеч о путничком и робном саобраћају, а у том случају потребно је и да на други начин дјелујемо против економских интереса Приштине – сматра Анђелковић.

Остале Вијести