НОВОСТИ

Бореновић без јасних ставова: На већину питања остао нијем

02/02/2022

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић данас је у просторијама ове странке одржао конференцију за медије на којој је изнио низ оптужби на рачун Милорада Додика, владајуће коалиције, али је остао нијем на питања о блиским сарадницима и некадашњим истакнутим члановима партије.

 

Бранислав Бореновић

 

На самом почетку конференције, Бореновић је најгоре извријеђао српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и изнио низ оптужби на његов рачун. Рекао је како се Додик служи увредама, а самог Додика назвао је „сељачином“, те додао да га не би чудило да пређе у ислам, а тиме је покушао избјећи одговоре везано за напуштање сједнице НСРС. Овим изјавама и увредама показују искључиво мржњу према Додику и тако свој патриотизам бацају у сјену.

Подсјетимо, опозиција је и јуче напустила сједницу НСРС, а први пут су то урадили када је требало да се врате надлежности Републици Српској. Бореновић се позивао на избацивање народног посланика Небојше Вукановића са сједнице НСРС и нагласио да њихов глас није ни за ни против и да поштују само закључке донесене у јулу мјесецу.

„Покушали смо да будемо политички културни, а тек ћемо да будемо отворени и брутални“, рекао је Бореновић.

С обзиром да се опозиција и овај пут оградила од одлука донесених у Народној скупштини Републике Српске, отвара се питање о каквој бруталоности се овдје говори с обзиром да се опозиција односи према институцијама Српске крајње некултурно.

На питање како коментарише наводе да Јелена Тривић сарађује са истакнутим члановима других опозиционих странака, Бореновић је рекао да су то ставови појединца, а не странке. Додао је и да све опозиционе странке итекако блиско сарађују и да он као лидер одлично одржава ту сарадњу.

Оно што је привукло пажњу јесте изјава како ПДП, не жели да се ваља у блату, иако је и више него очито да је опозиција већ дубоко заглавила у дубиозу опозиционих неслагања. С обзиром на све изјаве и тврдње које се износе посљедњих дана, али и то да појединих истакнутих чланова нема на окупљањима, питање је да ли ће се и када из тог блата и извући.

На сва шкакљива питања Бореновић је избјегавао одговоре, говорећи да то нису ставови странке, па се тиме уједно и оградио од бившег истакнутог члана Ивана Бегића, као и од криминалних радњи Милана Радовића за које је тај исти Радовић оптужен од стране Ивана Бегића.

 

Аутор: Редакција

Остале Вијести