НОВОСТИ

Бошњачке борце погинуле на ратишту третирају као жртве геноцида

19/07/2021

Посланик у њемачком парламенту Алексдандар Ној каже да се у Сребреници бошњачки борци, који су убијени на ратишту, третирају као жртве некаквог српског геноцида, док је с друге стране ослобођен њихов командант Насер Орић, иако је јасно да је починио злочин.

 

Посланик у њемачком парламенту Алексдандар Ној

Посланик у њемачком парламенту Алексдандар Ној

 

Ној је рекао да не може да оцијени да ли је у Сребреници ријеч о геноциду, ратном злочину или нечему трећем, али да је познато да тамо убијени Бошњаци нису сви били цивили, него бошњачки борци који су погинули у сукобима, што се прикрива.

“Осим тога, у околини Сребренице, мислиманска војска убила је хиљаду српских цивила, што је и довело до догађаја у Сребреници, а то се нигдје не помиње”, рекао је Ној за “Вечерње новости”.

Он је оцијенио да је циљ да се Срби оцрне, јер неће у НАТО.

На питање да ли Запад спрема за будућност неке нове казне за Србе, он наводи да је то могуће.

“Можемо се надати томе. Инструмената има довољно – економске санкције, негативна пропаганда, уцјене…Пред Хашким трибуналом осуђен је натпросјечно велики број Срба, док су ослобађани оптуженици осталих нациналности”, напомиње Ној, посланик “Љевице”.

Он додаје да Албанци, Хрвати и Бошњаци и те како имају за шта да одговарају и то се не смије заборавити.

Ној је поновио да “жртве на овим просторима морају да буду искључиво Хрвати, Албанци и Бошњаци, упркос томе што на Косову и Метохији, БиХ и Хрватској има много убијених српских цивила, те да Срби морају искључиво бити злочинци”.

#srebrenica #aleksandarnoj #srpskezrtve

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести