НОВОСТИ

Бошњачки унитаристи срушили су правну државу

20/10/2021

Хрватски народни сабор /ХНС/ БиХ сматра да у овим тренуцима траје бошњачко отимање и овладавње правосуђем у БиХ.

 

Хрватски народни сабор

Хрватски народни сабор

 

– Насилна смјена главног тужиоца БиХ Гордане Тадић под палицом бошњачког политичког врха, потпомогнутог бесрамним параобавјештајним притисцима и медијским спиновима означила је слом трећег стуба власти у БиХ – саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

Из ХНС-а додају да “први у Бошњака”, уз радикалне “твитераше”, већ мјесецима у својим јавним иступима врши политички притисак на правосудни систем и да је очигледно да иста политика стоји иза данашње смјене.

– Нужно је истаћи да су за смјену Гордане Тадић гласали Халил Лагумџија, Амила Куносић Мимица, Санела Бутиган-Горушановић, Санин Богунић, Лејла Хаџић и Мустафа Шабић – евидентне правосудне перјанице бошњачког унитаризма и директно одговорни појединци који су данас срушили трећи стуб власти у БиХ”, наводе из ХНС-а.

Они истичу да је данашњи рушилачки поход увод у неизвјесно стање, не само у оквиру правосудних институција и владавине права, него и политичког и институционалног оквира кроз нескривене покушаје бошњачког овладавања Федерацијом БиХ.

ВСТС потврдио је данас одлуку Другостепене дисциплинске комисије и смијенио Гордану Тадић са функције главног тужиоца БиХ.

За ову одлуку гласало је шест чланова Савјета, пет је било против, а један суздржан.

Тадићева ће, како је раније одлучено, бити премјештена са мјеста главног тужиоца на мјесто тужиоца Тужилаштва БиХ.

ВСТС је на данашњој сједници донио одлуку о расписивању конкурса за новог главног тужиоца БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести