НОВОСТИ

Бројне реакције на излив бијеса Кристијана Шмита

18/08/2022

Овако је изгледао излив бијеса Кристијана Шмита. Новинарско питање о томе да ли је спреман наметнути изборни закон, Шмиту је изгледа прелило чашу. Преко главе му је каже да у БиХ свако окривљује свакога па ни мало дипломатским понашањем полтичаре назвао смећем. То је још један доказ да је ситуација у БИХ заблокирана каже Милорад Додик. Вјерује је да је Шмит мислио на политичаре из другог ентитета

 

Кристијан Шмит

Кристијан Шмит

 

“Видимо сад једног разјареног Шмита који се понаша како се понаша, видим да је говорио да су политичари смрадови, то сам схватио да говори за оне у ФБиХ, а нас позива на ракију то значи да смо ми добри момци”, рекао је Милорад Додик.

Напад хистерије, Шмита је ухватио у Горажду, па се није либио ни да каже да су баш ту људи гинули за БиХ. Требао би Шмит бар да зна да је таква конструкција увреда за Републику Српску, јер су њени борци и народ животе давали за друге идеје, поручује Милорад Додик,

“Он је изјавио јуче да су људи гинули, сви да су погинули за БиХ, то није тачно, припадници Војске Републике Српске и наше становништво није гинуло за ту идеју”, истакао је Додик.

Својим театралним наступом Шмит је покушао да допре до грађана јер га више нико ни у Сарајеву не доживљава озбиљно, кажу из Парламента Српске. Неко ко се представља као свјетски дипломата тако нешто кажу, себи не би смио да дозволи.

“Он је овдје туриста али прима плату 25.000 евра, то је плата коју имају европски комесари, Шмит за мјесто туристе добија 25.000 као да је комесар у Европској унији”, изјавио је Денис Шулић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске.

Нису Шмита поштедили ни на Твитеру. Шокирани његовим испадом али и његовим нелегитимном боравком у БиХ.

“Може ли неко рећи господину да слободно иде кући, нико га овдје ионако не жели и не зарезује, шта се безвезе нервира. Сјајна гестикулација рукама, ма, на кога ме само подсјећа. Свакако треба да иде кући, ионако га нико из БиХ није ни звао. Може слободно да поведе и странце из Уставног суда. Доста нам је колонијалних и окупационих управника посебно ових из Њемачке. Можда се не би љутио да је легитимно изабран од стране УН-а. Је ли ово пријатељ опозиције, није њима лако са оваквим типом сарађивати”, гласе једни од коментара на друштвеној мрежи Твитер.

О томе да ли је пријатељ и шта мисле о Шмитовом наступу из опозиције данас мук. Из ПДП-а нисмо добили одговор, а камоли конкретан коментар. Шмита су зато коментарисали његови земљаци. Стигао је и до европских медија, и они пишу да је Шмитово понашање недипломатско, а наводе да су га критиковале и двије владајуће странке у Њемачкој

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести