НОВОСТИ

Влада Српске примила к знању Извјештај Независне међународне комисије

11/06/2021

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Влада Српске данас примила к знању Извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године.

 

Радован Вишковић

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић

 

Вишковић је рекао да је овај извјештај темељни документ, те да ће у наредном периоду бити организовано више округлих столова с циљем његовог представљања широј јавности.

 

Истакао је да ће Извјештај допринијети помирењу у БиХ, јер је заснован на чињеницама, те да није усмјерен против било кога.

„Извјештај даје за право представницима институција Републике Српске да у наредном периоду могу говорити о чињеницама, а не да неко политички покушава да им забрани да се о томе говори“, рекао је Вишковић.

Он је захвалио Гидеону Грајфу за цјелокупни ангажман у раду Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је циљ Извјештаја – доћи до истине.

Подсјећамо, у Бањалуци је данас одржана посебна сједница Владе Републике Српске, на којој су министри упознати о Извјештају Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године.

Сједници су присуствовали и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, те израелски историчар и предсједник Комисије Гидеон Грајф.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести