НОВОСТИ

“Воде пропалу и истрошену политику” Додик тврди да Шаровић и Бореновић нису спремни да одбране права Српске

22/08/2022

Лидер СНСД Милорад Додик тврди да је политика предсједника СДС Мирка Шаровића пропала и истрошена и истиче да то препознају људи у Републици Српској.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

СДС и ПДП, као и њихови кандидати за предстојеће изборе не коментаришу оно што ради СДА – рекао је Додик новинарима у Слатини код Лакташа.

Он је нагласио да ће, уколико сви заједнички нису спремни да одбране права Републике Српске, други та права узети и пренијети на остале нивое одлучивања.

– Чули смо посљедњих дана и приче предсједника ДНС Ненада Нешића да је са лидером ПДП Браниславом Бореновићем и Шаровићем био позван да на нивоу БиХ разговара о конципирању нове власти. Што се мене тиче, не треба се борити за власт на нивоу БиХ која је пропала јер су доминантни центри моћи у одлучивању у Српској – рекао је Додик.

 

Додик сматра да БиХ ништа не може ујединити.

 

– БиХ свакако неће бити и овдје је ријеч о нашем стрпљењу и да идемо полако. Али још једном понављам, залагаћемо се за уставну БиХ, а ако то није могуће, ништа друго није прихватљиво – поручио је Додик.

“Циљ исламизација БиХ”
Лидер СНДС Милорад Додик изјавио је да се идеолошка политика СДА своди на исламизацију БиХ и да та странка умишља да је БиХ њена, што није тачно.

– СДА води политику узимања БиХ за себе, узурпирања свега и антиуставну политику, што је недопустиво – рекао је новинарима Додик у Слатини код Лакташа.

Он је истакао да СДА жели мимо Устава да сачини нову праксу која би била антиуставна и антидејтонска у коме би конститутивни народи били сведени на маргиналне групе.

– Све су лажи до лажи оно што говори СДА. Ова странка упоређује Дом народа у Федерације БиХ са Вијећем народа у Српској, што је невјероватно јер Уставом БиХ није предвиђено Вијеће народа Републике Српске него га је наметнуо високи представник – подсјетио је Додик.

Он је поновио да Вијеће народа треба редуковати или укинути јер је сметња за ефикасно доношење одлука и не штити националне интересе.

– Слична ситуација постоји на Косову гдје КФОР покушава да предодреди понашање Шиптара, Шиптари покушавају да скрнаве права Срба, као што то покушавају муслимани у БиХ уз помоћ међународне заједнице – рекао је Додик.

извор: srpskainfo.com

Остале Вијести